Entree

       Ecodorp

       Betekenis van Cornan

       De natuur

       De omgeving

       Ideaal klimaat

       @ Het plan

       Huidige situatie

       Vereniging van Eigenaren

       Fotoviewer

       Verhuur

       Adres en inlichtingen

Bouwtekeningen; klik hier voor de 4 uitvergrotingen Het plan
De woningen worden zoveel mogelijk gebouwd van ecologische materialen. De buitenmuren zijn van 'bio-bric', gebakken leemsteen met luchtkamers, totaal 40 cm dik. Het dak wordt geïsoleerd met 26 cm dik isolatiemateriaal, waarboven 4 cm dikke multiplex platen met waterkerende laag en een afwerking van vetplanten. Het vegetatiedak zorgt voor optimale integratie in het landschap.

Klik op de foto rechtsboven voor de vier uitvergrote bouwtekeningen.

Zuinig op het milieu
Al het hout komt van ecologische bosbouw. De watervoorziening pompt grondwater op van 121 meter diepte. In noodgevallen kan op de gemeentewaterleiding worden omgeschakeld. Warm water wordt deels verkregen door zonnepanelen. De verwarming geschiedt d.m.v. energiezuinige elektrische radiatoren en in de woonkamer is een aansluitpunt voor een houtkachel.


Artist impression Wetgeving en garantie
De woningen voldoen aan de strenge Franse bouwnormen. Op iedere woning wordt tegen gebreken een garantie afgegeven van 10 jaar. Deze garantie is, volgens de Franse wetgeving, verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij. Tevens wordt bij aanvang van de bouw een afbouwgarantie afgegeven door de Banque Populaire Atlantique.